• Close window

Stowa

De Groene Hoven

Het project De Groene Hoven is een voorbeeld van het gecombineerd inzamelen van huishoudelijk afvalwater en groente- en fruitafval middels een vacuŁmriolering op kantoorniveau.

In het multifunctioneel buurtcentrum "De Groene Hoven" in de wijk Kerschoten in Apeldoorn is een demonstratieopstelling gerealiseerd met vacuŁmtoiletten en een voedselrestenvermaler. Deze opstelling is een vervolg op het project NSAII. Doel van deze demonstratie is om burgers, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en overige geÔnteresseerden in de praktijk kennis te laten maken met nieuwe sanitatie.

De uiteindelijke wens van de gemeente Apeldoorn en waterschap Vallei en Veluwe is om een groot uitvoeringsproject met nieuwe sanitatie te realiseren. Het project is een eerste stap om op grotere schaal afvalwater te concentreren om op de waterzuivering meer grondstoffen en energie te kunnen produceren. Het project is een initiatief van de gemeente Apeldoorn en het waterschap Vallei en Veluwe in samenwerking met adviesbureau Tauw en woningcorporatie de Woonmensen. Daarnaast is Kerschoten Energieneutraal hier actief bij betrokken.

Wilt u ook eens komen kijken en een vacuŁmtoilet en/of voedselrestenvermaler ervaren, neem dan contact op met de communicatieafdeling van Waterschap Vallei en Veluwe.

Groene Hoven // groene hoven.jpg (15 K)

Foto: vacuŁmtoilet in de Groene Hoven | Bron: Paul Telkamp (Tauw)